2017. január 29., vasárnap

Tárkonyos sertésszűz gránátalmás, mandarinos bulgurral


Tárkonyos sertésszűz gránátalmás, mandarinos bulgurral

Hozzávalók 4 személyre:

2 db sertés szűzpecsenye
1 db csirkemell
2 dl tejszín
30 dkg bulgur
2 db mandarin
Só, bors, tárkony



A bulgurt készítsük el először. Ezt megtehetjük úgy is, hogy bő sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Ám szerintem finomabb, ha rizshez hasonlóan készítjük el.
Kevés olajon felforrósítjuk a bulgurt, vigyázva, hogy meg ne égjen. Megsózzuk és kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedjük. Én ekkor szoktam belenni egy kis narancsos szárnyasfűszer keveréket, amit az Ázsia bt. boltjában szoktunk venni, szép színt és kellemes ízt ad a bulgurnak.
 Amíg a bulgur hül, addig a sertésszűzet lehártyázzuk, a fejet és a farkat levágjuk. Kinyitjuk és egyenletesre, de nem túl vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A csirkemelleket is lehártyázzuk, apróbb kockára vágjuk és a tejszínnel turmix gépben pépet készítünk belőle. Ezt sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű tárkonnyal fűszerezzük
A szűzet megkenjük a töltelékkel és alufóliába tekerjük. Előmelegített sütőben kb. 180 C fokon vízfürdőben sütjük 25 percig. Ezek után a fóliát eltávolítjuk és borssal megszórva 200 fokon kb. 10 perc alatt "adunk egy kis színt neki".
A megtisztított mandarint és gránátalmát összekeverjük a bulgurral. Ízlés szerint tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése