2017. március 1., szerda
Báránycomb vele sült zöldségekkel
Báránycomb vele sült zöldségekkel
Nagyon egyszerű ez az étel is. Viszont legalább annyira finom is. A chilit nyugodtan elhagyhatjuk, ha nem szeretnénk csípősen enni.
Hozzávalók 2 személyre:
40-50 dkg báránycomb (2 szelet)
2 fej vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
2 db édesburgonya
2 gereszd fokhagyma
1 db chili paprika
1 dl olivaolaj
1 db rozmaring ág
Só, bors
Egy serpenyőben az étolajon kérgesítsük a báránycombokat, sózzuk, borsozzuk meg. Vegyük ki a megpirított húst és az olajra tegyük rá a nagyobb darabokra vágott hagymát. Sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk üvegesre és adjuk hozzá elöbb az apróra vágott fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és édesburgonyát. Ízesítsük a chilivel és a rozmaringgal.
A bárányszeleteket tegyük rá a zöldségekre és ötsünk alá egy dl vizet, vagy alaplevet. Lefedve süssük kb. egy órán keresztül, 170 fokos sütőben, amíg a hús jó puha lesz. Ezután vegyük le a fedőt, és süssük még 20 percig 190 fokon, hogy egy kis színt kapjon.
Tálaljuk friss chilivel megszórva, akár abban a serpenyőben, amelyben készült.
Jó étvágyat kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése