2017. szeptember 24., vasárnap

Csokis, mogyorókrémes babka

Csokis, mogyorókrémes babka

Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg vaj
2,5 dl tej
10 dkg cukor
2 db tojás sárgája
5 dkg élesztő
10 dkg étcsokoládé
1 üveg mogyorókrém
1 csipet só




A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot és az élesztőt. Amíg felfújt, addig a vajat morzsold el a liszttel és a sóval.
Az élesztős tejet keverd el a liszttel és a tojás sárgájával. Alaposan gyúrd össze és keleszd langyos helyen.






A nyújtásról, töltésről csináltam egy kis videót:

https://youtu.be/YbsbIEvxyh4

Előmelegített sütőbe tegyük, és süssük 160 fokon kb. 40 percig.

Eszméletlenül finom!😁😜

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése