2017. február 2., csütörtök

Házi tagliatelle brokkolival, fokhagymával és Mimolette sajttal


Házi tagliatelle brokkolival, fokhagymával és Mimolette sajttal

Azt gondolom, hogy a frissen készült, sok tojásos tészta a legfinomabb tésztaféle. Ma egy olyan változata készült el, amit teljesen a saját ízlésünkre, kedvünkre tudunk alakítani. Ha nem szereted a brokkolit, cseréld le, mondjuk kaliforniai paprikára, attól még színesebb is lesz. Ha nem szereted, vagy nem kapsz Mimolette sajtot, akkor használj bármi kedvedre valót!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg liszt
4 db tojás
50 dkg brokkoli
8 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olivaolaj
10 dkg Mimolette sajt
Só, bors, snidling



A lisztet egy deszkára halmozzuk, beleütjük a tojásokat, megsózzuk és alaposan összegyúrjuk. Ha egy picit lágyítani szeretnénk tehetünk bele pár csepp vizet, de ne sokat, mert ragacsos lehet a tésztánk!
A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben néhány percig főzzük és nagyon hideg vízben lehűtjük (blansírozzuk).
A tésztát kinyújtjuk, lehetőleg géppel, és nagyon széles metéltre vágjuk. Sós vízben megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy a friss tészta 1-2 perc alatt elkészül, ne főzzük túl!
Az olivaolajat forrósítsuk fel, tegyük bele az aprított fokhagymát, pirítsuk meg, vigyázva, hogy meg ne égjen! Tegyük bele a brokkolit, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a tésztát is.
Halmozzuk egy tányérra, tegyünk rá Mimolette forgácsot és apróra vágott metélőhagymát.
Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése