2017. február 1., szerda

Túrógombóc epervelővel


Túrógombóc epervelővel

Hozzávalók:

50 dkg túró
12 dkg búzadara
3 db tojás
20 dkg porcukor
2 dl tejföl
30 dkg eper
1 db narancs
1 db citrom
0,5 rúd vanília
50 dkg zsemlemorzsa




A túrót összekeverjük a búzadarával, a tojások sárgájával, a citrom és a narancs reszelt héjával és levével, a vanília rúd kikapart magjával és egy csipet sóval. Tegyük félre, hogy a dara megdagadjon. A cukor felét olvasszuk fel és tegyük bele az epret. Öntsünk rá egy deci vizet, mikor felforrt turmixoljuk le.
A vajat olvasszuk fel és tegyük bele a zsemlemorzsát. Óvatosan pirítsuk alacsony hőfokon, vigyázva, hogy oda ne égjen.
A tejfölt keverjük össze a maradék cukorral. Ebbe is tehetünk vaníliát!
A tojás fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a masszához. Enyhén sós vízben főzzük. Akkor készültek el a gombócok, amikor feljönnek a víz tetejére. Forgassuk a zsemlemorzsába. Tálaljuk a tejföllel és az epervelővel, illetve szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése