2017. február 16., csütörtök

Karfiol "steak" sült fekete-erdei sonkával és cheddar sajttal


Karfiol "steak" sült fekete-erdei sonkával és cheddar sajttal

A karfiol steak, és persze a brokkoli is nagyon kedvelt köret nálunk. Gyakran esszük sült húsok mellé. Természetesen sonka nélkül még vegetáriánus étel is lehet belőle. Dönts bárhogy, ha szereted a karfiolt, ezt feltétlenül kóstold meg!

Hozzávalók 4 főre:

2 fej karfiol
8 szelet fekete-erdei sonka
10 dkg cheddar sajt
3 dkg vaj
3 dkg liszt
4 dl tej
Só, bors, szerecsendió



A karfiolt vágjuk félbe, majd a külső, kerek felén vágjuk rá talpat a steakes kinézet és a stabilitás miatt. Ha ezzel megvagyunk, főzzük enyhén sós vízben néhány percig. Szerintem akkor finom, ha kicsit ropogós marad, ha puhán szereted, akkor kicsit tovább főzd.
Készítsünk besamel mártást a cheddar szósz alapjának. A vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet. Óvatosan pirítsd, ne legyen sötét! Óvatosan öntsd hozzá a tejet és keverd csomómentesre. Sózd, borsozd, reszelj bele szerecsendiót, végül keverd bele a lereszelt sajtot is. Ha 100 százalékig csomómentes besamelt szeretnél, akkor forrón öntsd a tejet a rántásra.
A karfiol szeleteket és a sonkaszeleteket süssd meg grillen, vagy serpenyőben.
Tálaláskor egyszerűen tedd a sonkát a grilkezett karfiolra, majg locsold meg bőven sajtmártással!

Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése