2017. február 5., vasárnap

Mustáros hátszín mézes oregánós karottával


Mustáros hátszín mézes oregánós karottával

Nagyon kevés alapanyagból, nagyon egyszerűen készül ez az étel. Tökéletes választás lehet, ha egyszerű, de mutatós vacsorát szeretnénk készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg hátszín (4 szelet)
1kg sárgarépa
1 dl étolaj
2 ek méz
Só, bors, oregánó



A hússzeleteket kenjük be a mustárral, sózzuk, borsozzuk. Ezt akár egy nappal elöbb is megtehetjük, de szerintem akkor használjunk sót, csak sütéskor.
A répát tisztítsuk meg és hosszában negyedeljük. Tegyük egy tálba öntsük rá az olajat és a mézet, ízesítsük sóval, borssal és oregánóval. Alaposan keverjük össze, hogy az ízesítők alaposan bevonják a répadarabokat. Terítsük szét sütőpapírral bélelt tepsin és előmelegített sütőben süssük 40 percig 180 fokon. Akkor jó, amikor már puha és kicsit megsötétedett a széle.
A hátszín szeletek mindkét oldalát forró serpenyőben süssük két-két percig, majd tegyük 10 percre a répa mellé a sütőbe.
Tálaláskor még szórjuk meg frissen őrölt borssal, mert az húshoz is jól illik, és a körethez is.

Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése