Mustáros hátszín mézes oregánós karottával
Nagyon kevés alapanyagból, nagyon egyszerűen készül ez az étel. Tökéletes választás lehet, ha egyszerű, de mutatós vacsorát szeretnénk készíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg hátszín (4 szelet)
1kg sárgarépa
1 dl étolaj
2 ek méz
Só, bors, oregánó
A répát tisztítsuk meg és hosszában negyedeljük. Tegyük egy tálba öntsük rá az olajat és a mézet, ízesítsük sóval, borssal és oregánóval. Alaposan keverjük össze, hogy az ízesítők alaposan bevonják a répadarabokat. Terítsük szét sütőpapírral bélelt tepsin és előmelegített sütőben süssük 40 percig 180 fokon. Akkor jó, amikor már puha és kicsit megsötétedett a széle.
A hátszín szeletek mindkét oldalát forró serpenyőben süssük két-két percig, majd tegyük 10 percre a répa mellé a sütőbe.
Tálaláskor még szórjuk meg frissen őrölt borssal, mert az húshoz is jól illik, és a körethez is.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése